02

Historien om Eton började 1928 i den lilla byn Gånghester i Sverige. Ett ungt par vid namn David och Annie Pettersson hade ett öga för hög kvalitet och bra konstruktion. Men det dröjde lite till innan de revolutionerade skjortindustrin.

Det började med att Annie och hennes kusin sydde klänningar i deras kök till sina grannar. När depressionen kom 1920 så tvingas David stänga familjens sågverk, han börjar då jobba med sin fru istället vars verksamhet växte snabbt och de bytte fokus till herrskjortor. De hade ett revolutionerande system vid tillverkning då de delade upp produktionstillverkningen på så sätt att en sömmerska sydde en viss del på alla skjortor istället för att en sömmerska syr hela skjortan. På så sätt sparade de massa tid och sömmerskan kunde blir riktigt bra på just sin del. Deras barn involverade sig sedan i Davids och Annies verksamhet och åkte till andra länder på jakt efter nya tyger passande för finskjortor. På en av deras resor letandes efter tyg åkte de förbi en stad i England vid namn Eton, resten säger sig själv.

Idag är Eton ett välkänd märke som finns världen om och beskrivs ofta som The Rolls Royce av skjortor. Än idag står de för fin kvalitet och revolutionerande skjortor.

sf

Bland alla skjortor i din garderob, vad är det egentligen som gör att fingrarna söker sig till en viss skjorta? Till den där skjortan man skulle använda varje dag om man kunde? Med den frågan som utgångspunkt skapade Linnéa Braun det svenska skjortmärket The Shirt Factory för 25 år sedan.

The Shirt Factory är nämligen inte ett klädmärke som också gör skjortor. Eller ett skjortmärke som också gör kläder. Vi har valt att koncentrerar oss på en enda sak – att tillverka de bästa, snyggaste och skönaste skjortorna som går att köpa för pengar.

Allt vi gör utgår från en mycket enkel filosofi – kärleken till skjortan. Det är den som gör att vi alltid väljer de finaste tygerna från de bästa leverantörerna. Det är den som gör att vi sliter ner våra pennor mot ritbordet i jakten på den perfekta passformen. Det är därför vi engagerar oss i stygntäthet och knappkvalitet som andra engagerar sig i vädret på semestern. Och det är därför vi orkar pusha våra leverantörer att vara lika noggranna som vi är.