Hur du knyter halsduken

Oavsett om du bär den som ett stilmässigt signum eller bara vill behålla värmen när temperaturen faller – halsduken gör det enkelt att variera stilen. Våra halsdukar är sydda i Skottland och Italien av exklusiva ullfibrer som passar varje stil, tillfälle och väder. Upptäck våra tips för hur du förvandlar halsduken från ett nödvändigt skydd mot kylan till garderobens stilfullaste accessoar.

Rakt hängandes

Det allra mest eleganta sättet att bära halsduken som framhäver skjortan och slipsen. Häng halsduken runt halsen och under ytterrocken eller kavajens knäppning för att hålla den på plats. Även om halsduken här inte täcker särskilt mycket av halsen är den faktiskt mer värmande än vad man kan tro.

Four-in-Hand

Mjuka upp den välskräddade stilen med denna nonchalant eleganta knut. Börja med att vika halsduken på mitten och häng den runt halsen med de två ändorna på ena sidan och öglan på andra sidan. För ena änden genom öglan och för sedan halsdukens andra ände över och sedan under den andra änden för att bilda en knut. Dra åt och justera knuten för en perfekt four-in-hand-knut.

Plastrong

En stilfull och värmande knut som passar perfekt under en välskräddad ytterrock. Häng halsduken över halsen med ena änden kortare än den andra. För sedan den långa änden över den korta och igenom öglan som bildas mellan halsen. Justera halsduken genom att hålla fast i den korta änden och försiktigt dra åt knuten.

Fransk knut

En klassiker som står emot kylan och är enkel att knyta. Börja med att vika halsduken på mitten och lägg runt halsen. Dra de båda ändarna genom öglan och dra åt. För ett mer avslappnat utseende rekommenderar vi att vika halsduken asymmetriskt med ena ändan kortare än den andra.

Löst virad

Legendariska filmstjärnor som Marcello Mastroianni and Anthony Perkins utvecklade sitt halsduksbärande till en konst. Hemligheten bakom detta till synes enkla sätt att bära halsduken handlar snarare om att hitta den rätta attityden än teknik.

Enkelknut

Hemlighet bakom att klä sig för varierande väderlekar är att använda flera olika lager. Våra fjäderlätta ullhalsdukar med tryckta motiv är enkla att ta av och lägga i väskan eller kavajen så fort temperaturen stiger. Satsa på en enkel knut som lyfter upp slipsen och ger den ett elegant fall.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *